400 g tomater
1 løg
2 spsk olie + 6 spsk olie
2 spsk timianblade
salt og peber
300 g oksekødsfilet
80 g rasp
1 tsk tørrede italienske krydderurter.
1 æg
5 spsk hvedemel
*
A. Tomater skæres i ottendedele, og kernerne fjernes.
Løg skæres i fine strimler.
2 spsk olie varmes op.
Løget steges ved middel varme i 3-5 minutter.
Tomaterne og 2 spsk timianblade kommes i, og det steges videre i 3-4 minutter.
Der krydres kraftigt med salt og peber.
B. Oksekødsfilet skæres i 6 skiver.
Rasp blandes med 1 tsk tørrede italienske krydderurter.
1 æg piskes med lidt salt og peber.
Filetskiverne vendes først i 5 spsk hvedemel, så i ægget og derefter i raspblandingen.
C. 6 spsk olie varmes op på en pande.
Kødet steges sprødt på hver side i 1 minut.
Lad fileterne dryppe af på køkkenrulle.
Server kødet med tomaterne.
Pr. portion, 42 g protein, 40 g fedt, 37 g kulh. = 680 kcal / 2854 kj
--
Rabarbergratin
Rabarber karamelliseret i vaniljesukker og gratineret med en luftig kvarkmasse i ovnen - himlen være lovet for denne opskrift
Til 2 portioner. Tilberedning: 35 min.
50 g rå marcipan
100 g kvark
2 æggeblommer
25 g smeltet smør
2-3 spsk hvidvin
2 tsk vaniljesukker
2 spsk sukker + 1 spsk sukker
2 spsk Maizena (med top)
2 æggehvider
1 knsp salt
400 g rabarber
1 spsk smør
30 g mandelsplitter
1 spsk formelis
*
A. Den rå marcipan rives fint.
Marcipan, kvark, æggeblommer, smeltet smør, hvidvin, 1 brev vaniljesukker, 2 spsk sukker og 2 spsk Maizena (med top) piskes cremet med håndmikseren.
Æggehvider piskes stive med 1 knsp salt.
1 spsk sukker røres i, og der piskes videre i 1-2 minutter.
Det vendes forsigtigt i kvarken.
B. Rabarber gøres i stand og skæres på skrå i lange skiver.
1 spsk smør varmes op på en slip let-pande.
Rabarberne karamelliseres deri med 2 tsk vaniljesukker ved stærk varme i 3-5 minutter.
C. Kvarkcremen og rabarberne kommes i et gratinfad (ca. 24 cm ø).
Strø mandelsplitter over.
Gratinen bages i den forvarmede ovn ved 200˚C i 20-25 minutter.
Drys 1 spsk formelis over.
Pr. portion, 21 g protein, 38 g fedt, 66 g kulh. = 711 kcal / 2965 kj