1 ½ kg magert stegeflæsk
200 g nøddemel (forskellige fintblendede nødder)
75 g hvedemel
3 hele æg
125 g smør
vindruekerne olie
salt
peber
Remoulade:
3 æggeblommer
4 spsk hvidvinseddike
1 l. vindruekerne olie
1 spsk dijon sennep
salt
peber
lidt cayennepeber
200 g knoldselleri
Grundmayonnaise:
Rør æggeblommerne med salt, eddike og sennep.
Rør herefter olien i en tynd stråle i æggeblommerne, samtidig med at der piskes/blendes. Smag til med salt og peber.
Smag mayonnaisen til med cayennepeber.
Riv sellerien på et rivejern i lange strimler og vend dem i mayonnaisen, så den bindes sammen uden at være fedtet. Lad den hvile en time inden servering.
Flæsket paneres først i hvedemel, herefter i sammenpisket hele æg og til sidst i nøddemelet. Flæsket steges i smør og olie i 3-4 min på hver side og krydres med rigeligt salt og peber.
Server retten med masser af groft rugbrød, dansk øl og en god snaps.