Logo

Nøddesteg i mørdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 løg
1 selleri ca. 500 g
150 g hakkede hasselnødder
½ dl tamari
1 tsk rosmarin
olivenolie
havsalt

Mørdej:
250 g hvedemel
150 g koldt smør
½ dl kold mælk
lidt havsalt

Sellerien renses og skæres i skiver, som dampes let møre.
Imens rengøres løget, skæres i tern og svitses glasklare i lidt olivenolie.
Den færdigdampede selleri rives groft, blandes med løg, nødder, tamari og rosmarin.
Den færdige nøddefars smages evt. til med havsalt.
Farsen kan bages i en smurt form ved 200°C i 30-40 min. eller den kan indbages i mørdej.

Mørdej:
Smørret smuldres i melet sammen med havsalt.
Til sidst æltes det hele hurtigt sammen med mælken.
Dejen stilles evt. koldt, inden den rulles ud.
Læg farsen på den udrullede dej, pak dejen om farsen og form den pænt, læg sammenfolningen nederst, og bag ca. 40 min. ved 200°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.767 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her