2 løg
1 selleri ca. 500 g
150 g hakkede hasselnødder
½ dl tamari
1 tsk rosmarin
olivenolie
havsalt
Mørdej:
250 g hvedemel
150 g koldt smør
½ dl kold mælk
lidt havsalt
Sellerien renses og skæres i skiver, som dampes let møre.
Imens rengøres løget, skæres i tern og svitses glasklare i lidt olivenolie.
Den færdigdampede selleri rives groft, blandes med løg, nødder, tamari og rosmarin.
Den færdige nøddefars smages evt. til med havsalt.
Farsen kan bages i en smurt form ved 200°C i 30-40 min. eller den kan indbages i mørdej.
Mørdej:
Smørret smuldres i melet sammen med havsalt.
Til sidst æltes det hele hurtigt sammen med mælken.
Dejen stilles evt. koldt, inden den rulles ud.
Læg farsen på den udrullede dej, pak dejen om farsen og form den pænt, læg sammenfolningen nederst, og bag ca. 40 min. ved 200°C.