300 g kartofler
500 g løg - helst nye
salt og friskkværnet peber
2 spsk hvedemel
2,5 dl mælk
smør eller margarine
100 g Danbo ost
½ tsk tørret rosmarin eller timian
rasp
Tilbehør: grøn salat
*
Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.
Pil løgene og kog dem 4-5 minutter i letsaltet vand, del dem i halve eller kvarte.
Lad dem dryppe godt af og bred dem ud i et smurt, ildfast fad.
Pisk hvedemel og mælk sammen i en gryde og bring det i kog - rør hele tiden - tilsæt først 1 spsk smør eller margarine og derpå osten, der er delt i småstykker.
Rør et par minutter og smag til med salt og peber.
Tilsæt rosmarin og hæld saucen over løgene.
Mos kartoflerne, tilsæt lidt mælk eller kogevand, lidt smør og salt.
Kom mosen i en sprøjtepose med stjernetylle og fordel over løgene.
Drys med rasp og fordel smør eller margarine på overfladen.
Stil fadet ind i en 200°C varm ovn i 45-55 minutter.
Server grøn salat til.