500 g kogte kartofler
1 røget makrel
2 hårdkogte æg
1 bdt klippet purløg
peber
3 løg
smør eller margarine
1½ spsk hvedemel
2 dl mælk
salt
Tilbehør: groft brød, grøn salat
*
Skær kartoflerne i tynde skiver og læg dem lagvis i smurt, ildfast fad med pillet, røget makrel.
Drys hakket, hårdkogt æg, purløg og peber mellem lagene.
Skær løgene i skiver og lad dem koge op i lidt vand, hæld dette fra og kog løgene videre i 1 spsk smør eller margarine, til de er gennemsigtige.
Rør eller ryst hvedemel, mælk og salt sammen og hæld det over løgene.
Rør godt og lad saucen koge i 5 minutter.
Smag eventuelt til med mere salt og lidt peber.
Hæld saucen over ingredienserne i fadet og dryp med smeltet smør eller margarine.
Stil fadet ind i en 250°C varm ovn i 12-15 minutter - og server retten med groft rugbrød og grøn salat.