Logo

Mormors makrelfad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mormors makrelfad

500 g kogte kartofler

1 røget makrel

2 hårdkogte æg

1 bdt klippet purløg

peber

3 løg

smør eller margarine

1½ spsk hvedemel

2 dl mælk

salt

Tilbehør: groft brød, grøn salat

*

Skær kartoflerne i tynde skiver og læg dem lagvis i smurt, ildfast fad med pillet, røget makrel.

Drys hakket, hårdkogt æg, purløg og pe­ber mellem lagene.

Skær løgene i skiver og lad dem koge op i lidt vand, hæld dette fra og kog løgene videre i 1 spsk smør eller marga­rine, til de er gennemsigtige.

Rør eller ryst hvedemel, mælk og salt sam­men og hæld det over løgene.

Rør godt og lad saucen koge i 5 mi­nutter.

Smag eventuelt til med mere salt og lidt peber.

Hæld saucen over ingredienserne i fadet og dryp med smeltet smør eller marga­rine.

Stil fadet ind i en 250°C varm ovn i 12-15 minutter - og server retten med groft rugbrød og grøn salat.  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.354 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her