Logo

Marokkansk kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer - Dejlig kyllingeret, der er svær at slå.

½ tsk safrantråde
1 citron
1 udskåret kylling 1500-2000 gr.
Salt og peber
Olie
2 gule peberfrugter
2 store grovhakkede løg
1 spsk ristet og knust korianderfrø
1 tsk spidkommenfrø
2 grønne udkernede og hakkede chilier
2 pakker koriander
3 fed finthakket hvidløg
170 gr. kikærter udblødt natten over
110 gr. brune basmatiris
3 dl kyllingefond
1,5 dl tør hvidvin
1 tyndskindet citron
50 gr. sorte oliven

Stød safrantrådene fint i en morter og hæld citronsaft henover.
Skær kyllingen op i 8 stykker og gem skin og lign der kan bruges til fond.
Gnid kyllingestykkerne i salt og peber og brun dem i varm olie.
Steg peberfrugter og løg og tilsæt korianderfrø, spidkommenfrø, chilier, hvidløg samt stilkene fra korianderbladene og bland det godt.
Nu tilsættes de udblødede kikærter sammen med ris, kyllingefond og hvidvin.
Til sidst kommes citronen i sammen med de sorte oliven.
Læg kyllingestykkerne ovenpå og sæt retten 1 time i en 180ºC varm ovn.
Når retten er færdig pyntes der med korianderbladene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.370 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her