Logo

Marokkansk kylling i tagine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stor kylling parteret
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt sort peber
½ tsk safran smuldret mellem fingrene
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
3 fed knust hvidløg
1 stort hakket løg
2 spsk hakket persille
2 spsk hakket koriander
3 spsk olivenolie
salt
2 dl hønsebouillon
1 kop oliven sorte eller grønne efter behag, men helst uden sten
skallen af en saltet citron eller 1 lille citron skåret i tynde skiver.

Kom kyllingestykkerne i en skål sammen med krydderierne og lad dem
marinere heri mindst 1 time.
Varm olien i en gryde og brun kyllingestykkerne heri.
Tag dem af gryden og steg løg og hvidløg i olien.
Kom kyllingen tilbage i gryden, tilsæt persille, koriander og hønsebouillon.
Lad retten småsimre 1 time.
Vask i mellemtiden de sorte oliven i koldt vand.
Er de meget bitre, kan de med fordel lægges i en lille gryde, dækkes med koldt vand og gives et opkog.
Smag på dem, er de stadig bitre, kan processen gentages 2-3 gange. Fjern kødet fra den saltede citron og skær skallen i strimler eller i mangel af bedre skær en lille citron i tynde skiver og lad citron og oliven simre i retten de sidste 20 min.
Når kyllingen er meget mør, tages den op, lad skyen reducere og smag til med salt og krydderier.
Læg kyllingen tilbage i gryden og server.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her