Logo

Marineret, stegt lammekølle - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Marineringstid: 1 døgn. Stegetid i trykkoger: 25 min.

# Ingredienser

1 lammekølle på 1 ½ kg
½ flaske rødvin
1 ½ dl olivenolie
1 skivet løg
2 tsk friskhakket basilikum
50 g smør
salt, peber
2 tsk oregano eller merian
2 knuste hvidløgsfed

* Tilberedning

Puds lammekøllen fri for overflødigt fedt.
Kom den i et dybt fad.
Pisk vin og olie sammen og kom det hakkede løg i.
Hæld det over køllen.
Dæk den til og lad den marinere heri l døgn.
Vend den et par gange under marineringen.
Lad den marinerede kølle dryppe godt af.
Gnid den med salt, peber og oregano eller merian.
Lad smørret blive gyldent i trykkogeren.
Brun køllen heri på alle sider.
Hæld 2 dl af rødvinsmarinaden ved og kom de knuste hvidløgsfed i.
Læg låg på gryden og bring den på tryk.
Lad køllen stege i 25 min.
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt.
Hæld evt. lidt mere marinade i skyen.
Varm den igennem og smag den til.
Server skysauce en til lammekøllen sammen med små pillekartofler samt en god salat.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.436 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her