Marineret, stegt laks
4 tykke skiver laks
salt
4 spsk olie
3 spsk citronsaft
½ spsk friskkværnet peber
1 spsk revet løg
smør eller margarine
Tilbehør: Bagte kartofler - se Tillæg, Grøn mayonnaise - se herunder, citronbåde
*
Gnid de skyllede lakseskiver med salt og læg dem side om side i et fad, der slutter nogenlunde tæt om dem.
Rør eller ryst en marinade af olie, citronsaft, peber og løg og hæld den over.
Lad fisken trække et par timer og vend den nu og da.
Stryg marinaden af fiskestykkerne og steg dem i let brunet smør eller margarine.
Steg dem ca. 5 minutter på hver side - og server dem straks med bagte kartofler, citronbåde og
Grøn mayonnaise
150 g frisk spinat
100 g mayonnaise
½ bdt finklippet persille
1 bdt finklippet dild
hvidløgssalt
citronsaft
hvid peber
*
Skyl spinaten godt og lad den gå gennem persillekværnen.
Bland den i mayonnaisen sammen med persille og dild og smag til med hvidløgssalt, citronsaft og peber.
Vaniljeis med cola-sauce
2 dl kaffefløde
100 g sukker
2 spsk sirup
1 spsk smør eller margarine
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kakao
vaniljeis
*
Bland kaffefløde, sukker og sirup i en lille gryde og lad det koge under omrøring, til det tykner.
Beregn 15-20 minutter.
Rør fedtstof, vaniljesukker og kakao i og server den varme sauce til udskivet færdigkøbt vaniljeis.