Marineret, røget sild
4 røgede sild
Fransk marinade - se Tillæg
10 radiser
1 løg
2 spsk klippet dild eller purløg
Tilbehør: groft brød
*
Pil silden omhyggeligt og læg fileterne i et fad med kant.
Hæld marinaden over og lad det trække et par timer.
Hæld det meste af marinaden fra og drys retten med udskivede radiser, tynde løgringe og klippet dild.
Server groft brød til.
Osteomelet
6 æg
6 spsk fløde
salt og peber
125 g reven Danbo ost
smør eller margarine
Tilbehør: ristet brød og grøn salat
*
Pisk æggene let sammen med fløden og tilsæt salt, peber og reven ost.
Smelt smør eller margarine i en ikke for varm omeletpande og hæld dejen i.
Bag omeletten ved moderat varme, til undersiden er gyldenbrun, og oversiden knapt størknet.
Løft lidt i omeletten her og der under bagningen.
Lad den færdige omelet glide halvt over på et opvarmet serveringsfad og fold med et tag med panden resten over.
Server omeletten straks og server ristet brød og grøn salat til.