1 nakkesteg uden spæk og svær
Saltlage :
50 g salt
1 tsk krydderier
1 fed knust hvidløg pr. liter vand
Vand, salt, krydderier og hvidløg blandes og stegen marineres heri ca. 1
dag.
Der sker ikke noget ved at det står i længere tid, idet stegens
saltindhold ikke bliver større end de 5%
Ovnen sættes til 140-150ºC
Steges midt i ovnen på en rist over bradepanden, til temperaturen er
80-85ºC midt i stegen - brug stegetermometer.
Der hældes ½ l vand i bradepanden, koger det væk tilsættes lidt mere.
Stegens pakkes ind alufolie og hviler 15-20 min. inden den skæres ud.
Sauce :
Stegeskyen fra bradepanden jævnes med hvedemel rørt ud i mælk.
Lidt kulør tilsættes og det småkoger min. 4 min.
Tips: Stegen er som kold meget velegnet til pålæg .
Som Krydderier er følgende krydderiblandinger velegnet:
"Texas Hot" - "Barbecue" - "Krydderurtemiks" og lignende - alle fra
Santa Maria.