Marineret mørbrad
1 stor svinemørbrad
4 spsk (oliven)olie
2 fed knust hvidløg
5-6 spsk hakkede krydderurter - så mange slags som muligt
smør eller margarine
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: kogte kartofler, Tomatsalat - se Tillæg
*
Puds mørbraden af og læg den i et fad eller en smal aluform, der nogenlunde slutter om den.
Rør en marinade af olie, knust hvidløg og krydderurter og hæld den over.
Lad mørbraden trække i 6-8 timer - ikke i køleskab - og vend den nu og da.
Hæld marinaden fra mørbraden og stryg krydderurterne af med bagsiden af en kniv, men kast det ikke bort.
Rens fad eller form og smør den godt med smør eller margarine.
Brun mørbraden heri i ovnen ved 225°C.
Hæld marinaden over igen - og steg mørbraden videre i 20-30 minutter, vend den nu og da.
Drys med salt og friskkværnet peber og server den udskivede mørbrad med kogte kartofler og tomatsalat.
Jordbæris
500 g fuldmodne jordbær
3 spsk sukker
1 tsk citronsaft
3 dl piskefløde
*
Halver bærrene og drys med sukker.
Dryp med citronsaft og lad bærrene trække 1-2 timer.
Mos dem fint eller blend dem.
Pisk fløden meget, meget stiv og vend jordbærmosen i.
Fyld blandingen i en form og frys den i ca. 5 timer.
Tag den i løbet af den første time ud 3-4 gange og rør den halvfrosne is grundigt igennem - sørg herved for at skrabe isen fra formens kant.
Server isen hel eller opskivet og pynt eventuelt med hele jordbær.