En lækker gæsteret,
der kan gøres klar i god tid. Kødet skal marineres med hvidvin og krydderier i
mindst 3 timer.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Marineringstid: 3-4 timer. Stege/bagetid: ca. 40 min. Fryseegnet
#
2 svinemørbrad
50 g smør
Marinade:
4-5 stk hele tørrede
enebær
¾ tsk fennikelfrø
2-3 fed hvidløg
2 dl hvidvin
½ dl olie
1½ tsk salt
¾ tsk friskkværnet
peber
Sauce:
1 dåse hakkede
tomater
1 dl cremefraiche
38%
125 g bacon i skiver
persille
Tilbehør:
kogte ris eller flûte
*
Afpuds kødet for
sener og evt. fedt.
Stød enebær og
fennikelfrø i en morter, og bland dem med knust hvidløg, hvidvin, olie, salt og
peber.
Læg kødet i en
madplasticpose, og hæld marinaden ved.
Tryk luften ud af
posen, og luk den godt.
Lad kødet marinere i
køleskabet i 3-4 timer.
Tag kødet op af
marinaden, dup det af på køkkenrulle, og brun det på en pande med gyldent smør.
Læg kødet i et
aflangt, ovnfast fad.
Kog marinaden med
tomaterne, og hæld det over kødet.
Sæt fadet i en 200 °C
varm ovn i ca. 30 min.
Tag kødet op og hold
det varmt.
Hæld saucen i en
gryde, og pisk cremefraichen i.
Varm det igennem, og
smag til med salt og peber.
Steg bacon sprødt på
en pande, og dryp af på køkkenrulle.
Skær kødet i skiver,
og pynt med sprød bacon og persille.
Server med saucen og
kogte ris eller flute.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin