1 udbenet snøret lammebov eller kølle
1 dl olivenolie
2 spsk citronsaft
1 spsk mild paprika
2 stk herpes de Provence
kværnet peber
1 løg
1 spsk olie
1 ds flåede hakkede tomater (gerne den med basilikum og oregano)
sky fra lammekødet
2 spsk grønne oliven i skiver
Tør kødet godt af.
Pisk olie, citronsaft, paprika, provencekrydderie og peber sammen og hæld det over kødet.
Dæk med film eller kom kød og marinaden i en plastpose til madvarer.
Læg det koldt mindst 6 timer gerne 1 døgn.
Vend af og til.
Læg kødet i et lille fad evt. på rist, drys med salt og kom gerne lidt friske krydderurter ovenpå, hvis du har det.
Brun ved 220 º ca. 20 minutter.
Dæmp varmen til 180 º og hæld 1 dl vand i fadet.
Steg kødet ca. 45 minutter til det er mørt og kødsaften rosa.
Lad det trække 20 minutter inden det skæres i skiver .
Sauce:
hak løget og svits det i olien .
Kom tomaterne ved sammen med den siede sky fra kødet.
Kog det ca. 10 minutter og smag til. vend oliven i.
Server til kødet sammen med kartofler, ris eller pasta.