Marineret lammebryst
1,5 kg lammebryst
1 dl (oliven)olie
4 usprøjtet citroner, saft af
1 usprøjtet citron, reven skal af
1 løg
¼ tsk tørret rosmarin
salt og friskkværnet peber
smør eller margarine
Tilbehør: Ovnbagte kartofler - se herunder
*
Puds kødet af.
Læg det i en kraftig plastpose, der nogenlunde slutter om det.
Bland en marinade af olie, citronsaft og -skal, revet løg, stødt rosmarin, salt og peber og hæld den over kødet.
Lad det trække 4-5 timer og vend det af og til.
Læg det på risten over bradepanden og hæld marinaden over.
Dryp med smør eller margarine og stil det i en 175°C varm ovn i 1½-1¾ time.
Vend det en gang og drys med lidt salt og peber.
Server kødet med
Ovnbagte kartofler
4 store, tyndskrællede kartofler
smør
hvidløgssalt
*
Skrub kartoflerne meget, meget grundigt og læg dem ved siden af stegen i ovnen de sidste 50-60 minutter af stegetiden.
Rids de færdige kartofler på oversiden, klem dem let, så de åbner sig, og læg lidt smør i hver.
Drys med hvidløgssalt og server dem til stegen - eventuelt sammen med en salat.
Kastanjemousse
200 g sødet kastanjemos fra dåse
1,5 dl ymer
1 dl piskefløde
kornene af ½ stang vanilje
4 chokoladekringler
*
Rør mosen op med ymer, der tilsættes lidt efter lidt.
Pisk fløden stiv med vaniljekornene og vend den i massen.
Fyld desserten i portionsglas og stil dem koldt et par timer.
Pynt ved serveringen med chokoladekringler eller -stænger.