250 g sauté skiver af svinefilet ½ cm tykke
Satay:
1 spsk sojasauce
1 fed hvidløg
2 tsk frisk ingefær
¼ tsk stødt chili eller ½ frisk chili
¼ tsk stødt koriander
¼ tsk stødt spidskommen
1 tsk sukker gerne rørsukker
1 tsk sesamfrø
1 lime
Jordnøddesauce:
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1-1 ½ frisk rød chili
1 tsk olie
2 spsk peanutbutter
1 lime
1 spsk sojasauce
2 tsk sukker gerne rørsukker
salt og peber
Råkostsalat:
2-3 gulerødder
1 rødbede
2-3 spsk citronsaft
lidt rørsukker
Pynt: 1 lime
Tilbehør: 2 dl ris
Bland sojasauce, knust hvidløg, revet ingefær, krydderier, sukker og sesamfrø i en skål.
Hvis der bruges frisk chili, skal den være finthakket.
Tilsæt fintrevet limeskal og 1 spsk limesaft.
Vend sauté skiverne i marinaden og stil dem i køleskab i mindst ½ time.
Til saucen svitses finthakket løg, hvidløg og en chili i olie i en gryde i et par minutter.
Tilsæt 1 dl vand, peanut-butter, 2 spsk limesaft, sojasauce og sukker.
Kog saucen igennem under omrøring og smag til med salt og peber.
Saucen kan serveres enten kold eller varm.
Pynt evt. med lidt friskhakket chili ved servering.
Kog risene.
Snit grønsagerne til salaten fint. Smag til med lidt citronsaft og sukker.
Steg de marinerede sauté skiver på en varm grillpande eller en almindelig pande ½-1 minut på hver side.
Pynt med lime i både.