Spis noget rigtig godt i aften. Saftige, møre og velsmagende ben.
1 kvist timian
1 spsk sennepspulver
½ tsk havsalt og friskkværnet peber
5 spsk olivenolie
1 tsk tomatpuré
1 spsk honning
3 spsk æbleeddike
1,2 kg svineribben
1 hovedsalat
4 skiver grovbrød (a 40 g)
*
A. Skyl timianen og pluk bladene af.
Rør sennepspulver med salt, peber, 3 spsk olivenolie, tomatpuré, honning og 1 spsk æbleeddike.
B. Skyl kødet og dup det tørt.
Pensl marinaden på alle sider og lad kødet trække i mindst 30 min.
Eller mariner i plastpose i køleskab, op til 24 timer, vend jævnligt.
C. Brun kødet i ildfast fad i en forvarmet ovn ved 230°C i 15 min.
D. Hæld lidt marinade (eller rødvin) i fadet og læg låg på (eller luk tæt med alufolie.
E. Steg nu kødet i ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i 45-60 min.
F. Skyl salaten og pluk den i mindre stykker.
Lav en dressing af resten af æbleeddiken, salt, peber og resten af olien og hæld den over salaten.
Server rugbrød og de varme ribben til.
Pr portion 2126/507 kJ/kcal. 33 g protein. 29 g fedt. 21 g kulhydrat. 3 g fibre
Timian er en krydderurt, der smager godt sammen med grønsager og kartofler. Fx er det godt med gulerødder og kartoffelskiver drysset med timian og i ovnen i 30 min.