Majssuppen er fyldt
med rejer og krydderier og er velegnet som forret. Hovedretten er en elsket
klassiker, nemlig en god bøf med salat.
Chilikrydret majssuppe med rejer
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 30 min. Fryseegnet. 4 personer
#
Majssuppe:
1 løg
2 stængler
bladselleri
25 g smør
3-4 kviste timian
(eller 1 tsk tørret)
1 tsk stødt chili
400 g majskerner (se
Tips)
7½ dl mælk
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
200 g pillede rejer
brøndkarse
evt. brød
*
PIL løget, og snit
det fint.
Rens
bladselleristænglerne, og skær dem i små stykker.
STEG løg og
bladselleri klare i en gryde med smør.
Tilsæt skyllede
timianblade, chili og majskerner.
HÆLD mælken i
gryden, og kog suppen i ca. 15 min.
Blend suppen til den
er helt jævn og glat.
Smag suppen til med
salt, peber og chili.
Spæd evt. med vand,
hvis suppen er for tyk.
SERVER den rygende
varme suppe med rejer, brøndkarse og evt. brød.
TIPS: Du kan skære
kernerne af et par friske majskolberr eller bruge frosne majskerner.
Bøf med hvidløgssmør og bagte kartofler
Arbejdstid: 40 min.
Stege/bagetid: ca. 40 min. 4 personer
#
4 oksebøffer (fx oksetyksteg)
15 g smør
1 spsk olie
salt og friskkværnet
peber
1 kg små kartofler
2 spsk olie
Hvidløgssmør:
100 g smør
2-3 fed hvidløg
4-5 spsk persille
Salat:
grøn salat
tomater
agurk
forårsløg
olie/eddike-dressing
*
KARTOFLER: Skrub
kartoflerne rene, og vend dem sammen med olie på en bageplade med bagepapir.
Sæt den i midten af
en 225 °C varm ovn, og bag i ca. 40 min., til kartoflerne er møre.
RØR blødt smør
sammen med knust hvidløg og hakket persille.
Form en lille rulle,
og pak den i madpapir.
Læg den i
køleskabet, og lad den blive fast.
Skær den i skiver på
ca. 2 cm.
BØFFER: Dup kødet
tørt med køkkenrulle.
Varm smør og olie på
en pande, og brun kødet på begge sider ved god varme.
Krydr med salt og
peber.
Skru ned til
middelvarme, og steg i ca. 3 min. på hver side, til bøfferne er røde eller rosa
(efter ønske).
SERVER bøfferne med
hvidløgssmør, kartofler og blandet salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin