Nem og lækker opskrift på en skøn og cremet majssuppe med
kartofler og champignon. En rigtig børnevenlig sensommersuppe med smag af søde
majs. Perfekt som både forret og hovedret!
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 1 time.
# Ingredienser
Majssuppe:
2 ds majs
400 g kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
1 bouillonterning, grønsag
1 l vand
salt og peber
Topping:
250 g svampe, markchampignon
4 kviste timian
4 skiver brød, ristet
4 spsk skyr
1 håndfuld brøndkarse
*
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Snit løg og hvidløg fint, og steg det af i en stor gryde
sammen med kartoflerne.
Tilsæt bouillonterning og vand, og lad det simre i 30
minutter, til kartoflerne er møre.
Tilsæt majs og blend det hele godt sammen. Smag til med salt
og peber.
Rens svampene, skær dem i skiver.
Rist svampeskiverne i olie sammen med timian, og krydr med
salt og peber.
Anret den varme suppe i små varme suppeskåle med 1 stykke
ristet brød med svampe og ekstra majs, brøndkarse og skyr
Tips: Suppen kan også laves på hvide bønner, kikærter og
linser