Denne wokret får sit orientalske touch af krydringen - både ingefær
og hoisinsauce indgår!
Succes til festen
• Svinekød indeholder værdifuldt protein og B-vitamin.
• Peberfrugter er rene C-vitaminbomber.
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Mørbradwok Orientalsk:
1 spsk kinesisk soya
1 tsk stødt ingefær
⅓ tsk
cayennepeber
½ tsk friskkværnet sort peber
400 g mørbrad
2 løg
1 rød, 1 gul og 1 grøn peberfrugt
1 tsk sesamolie
2 dl hønsebouillon eller fond
3 spsk hoisinsauce (eller chilisauce)
1 spsk maizenamel
* Fremgangsmåde:
1 Bland soya, ingefær, cayenne- og sort peber i en skål.
Striml mørbraden og vend den i blandingen.
Lad det hele trække koldt ca. 15 min.
2 Pil og hak løgene.
Rens peberfrugterne og striml dem.
3 Opvarm olien i en wok eller på en stor stegepande.
Læg løg og peberfrugt på.
Steg hastigt under omrøring ca. 5 min.
4 Tag kødet op af marinaden og tør det let med køkkenrulle.
Steg kødet sammen med grønsagerne til det er gennemstegt.
5 Bland bouillon, hoisinsauce og Maizena i en skål.
Hæld blandingen i wok'en under omrøring.
Lad væsken lige jævne og blive varm. Server straks.
6 Giv kogte ris, råris eller vildris og en salat til.
Det er også godt med et brød til, så du kan få den lækre
sauce op.
Tips & råd
Det er lettere at strimle kødet hvis det først har ligget i
fryseren ca. 30 min.
Brug en skarp kniv og skær tværs over muskeltrådene.
Der findes masser af forskellige asiatiske saucer og
ingredienser i de almindelige supermarkeder. Botaniser blandt hylderne og prøv
nye smagskombinationer.
Kan du ikke finde fx hoisinsauce så brug chilisauce i
stedet. Det giver en anden smag, men er mindst lige så lækkert.
PR PORTION: Kalorier 191 = Kilojoule 799 Kulhydrat 7 g
Protein 24 g Fedt 8 g Fibre 2 g