1-1 ½ blad husblas
vand
200 g Danablu
1 ½ dl piskefløde
1 lille porre
1 spsk citronsaft
peber
Til servering:
1 julesalat
1 rød peberfrugt
½ blegselleri
50-100 g saltnødder eller mandler
2 pærer
paprika
Læg husblasen i blød i koldt vand.
Mos osten med en gaffel.
Pisk fløden til skum.
Rens porren og skær den i ringe.
Rør osten med lidt af flødeskummet, tilsæt porreringe og citronsaft og
krydr med peber.
Klem vandet ud af husblasen og smelt den.
Pisk den i ostemassen i en tynd stråle.
Vend resten af flødeskummet i.
Kom massen i en lille skål, som først skylles med koldt vand.
Sæt den i køleskab i ca. 2 timer.
Dyp skålen i varmt vand og vend ostebomben ud på et dybt fad.
Pynt med blade af julesalat, peberfrugtringe, blegselleri, saltnødder og
pærebåde.
Drys med paprika.
Tips: En lækker måde at servere ost på, hvad enten det er til frokost
eller som desset efter en middag.