Mørbrad:
1 svinemørbrad (ca. 500 g)
10 g smør
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Sauce:
1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
450 g champignoner i kvarte
1 finthakket løg (ca. 75 g)
125 g fintstrimlet kalkunbacon
2 små fed knust hvidløg
½ tsk groft salt
½ tsk cayennepeber
5 dl hvidløgssauce (se Tillæg: Hvidløgssauce 6% - grundopskrift)
Tilbehør:
320 g parboiled ris
400 g dampede haricots verts
Mørbrad: Afpuds mørbraden for sener og hinder og skær den ud i bøffer.
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og steg mørbradbøfferne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.
Tag dem af panden og drys med salt og peber. Hold dem varme.
Sauce: Hæld tomaterne i en sigte.
Svits champignon, løg, bacon og hvidløg i panden i ca. 3 min.
Kom de afdryppede tomater, mørbradbøffer, salt og peber i champignonblandingen og hæld saucen ved.
Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Smag til.
Ved serveringen: Anret sauce og bøffer i et varmt fad og server sammen med ris og haricots verts.
Tips: Server med nye bagte kartofler og grønne blomkålshoveder vendt i olivenolie og groft salt.
Tips: Enkel hvidløgssauce af en almindelig opbagt sauce:
Smelt 50 g margarine, pisk 3 spsk hvedemel i, tilsæt langsomt 5 dl mælk
Pres et fed hvidløg i saucen, og hak noget purløg, persille eller hvad du har af krydderurter og smid i.
Fryseegnet: Nej.