Månedens store salat
4 spsk (oliven)olie
3 spsk rødbedeeddike
3 julesalater
½ kinakål
2 appelsiner
10 skiver syltet rødbede
hakkede mandler eller hasselnøddekerner
Tilbehør: surbrød, smør
*
Pisk olie og rødbedeeddike sammen.
Snit julesalat og kinakål fint og bland det med små appelsinstykker og strimlet, syltet rødbede.
Hæld marinaden over og lad salaten trække ½ time.
Pynt ved serveringen med hakkede mandler eller hasselnøddekerner.
Server surbrød og smør til.
Klosteromelet
125 g smør eller margarine
125 g kvark
2 æg
1½ spsk sukker
reven skal af 1 usprøjtet citron
1,25 dl mælk
3 spsk Maizenamel
2 spsk rosiner
2 spsk finhakket sukat
florsukker
*
Rør smør eller margarine og kvark godt sammen og tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Rør sukker og citronskal i.
Bland mælk og Maizenamel til en jævning, der lidt efter lidt røres i dejen.
Tilsæt rosiner og hakket sukat og vend til sidst de meget stiftpiskede hvider i.
Fyld dejen i en velsmurt, ildfast skål og bag den i ca. 50 minutter ved 150°C.
Server retten lun med sigtet florsukker over.