Logo

Mågebryst stegt med løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(tingmíssat nekait uvanitsulerdlugit sujatat)


¾-1 kg brystkød af fugle (edderfugle, alke, måger m.fl)
100 g røget flæsk
4-5 spsk olie
2-3 løg
¾ l suppe
¼ l mælk
1 dl hvedemel
salt & peber
kulør.
 
Flå fuglene og gør dem i stand.
Skær brystkødet fra benene og flæk det.
Kog suppe på skrogene og brug noget af suppen til sauce.
Bind tynde flæskeskiver på kødstykkerne og brun dem lyst i halvdelen af fedtstoffet.
Tag kødstykkerne op og hæld suppen i gryden.
Pisk en jævning af hvedemel og mælk, og pisk den i den kogende suppe.
Smag saucen til, farv med kulør og kog kødet i saucen til det er mørt.
Pil løgene, skær dem i tynde skiver og brun dem i resten af fedstoffet.
Kødet serveres i saucen pyntet med de brunede løg og med kartofler og råkostsalat til.
 
Tips: Hvis man ikke bryder sig om den trannede smag som mange vilde fugle har, kan fuglene flås.
Det kan også være nødvendigt at flå fugle som er skudt i stykker, da det ellers er umuligt at gøre dem rene.
Vingerne hugges først af, bugskindet snittes igennem og krænges af.
Fuglene vaskes grundigt, tørres og gnides indvendigt med salt og peber.
Det tager også noget af den trannede smag at stege fulgene med fyld af rå, skrællede ituskårne kartofler.
Tynde skiver fersk flæsk bindes om fuglene, som brunes og steges i sauce.
Hjerte, kråse og lever kan bruges, men udvandes godt forinden.
Måger koges 1-1 ½ time.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.706 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her