Bacon giver maden en røget smag og noget sprødt at tygge på. Sæt
prikken over i'et med lidt bacon i sandwich og pasta, til fisk, grønsager og
kartofler.
Forrest til højre og med uret: Karry! æggesandwich med salat og sprød
bacon, bagte kartofler med bacon og ost, fisk bagt i bacon med purløgssauce og
nye grønsager, pasta med bacon, tomat og avocado og spidskål stegt med bacon,
tomater og krydderurter.
Æggesandwich med
bacon
Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 5 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er
du alene så halver portionen.
#
2 spsk mayonnaise
2 spsk fromage frais
1 tsk karry
2 hårdkogte æg (finthakkede)
2 stilke bladselleri (finthakkede)
1 spsk rødløg (eller forårsløg, finthakket)
1 spsk koriander (eller persille, finthakket)
salt og peber
4-6-skiver bacon
4 skiver sandwichbrød
sprøde salatblade
*
Pisk mayonnaise og fromage frais sammen med karry og tilsæt æg,
bladselleri og rødløg eller forårsløg og koriander eller persille.
Smag til med salt og peber.
Steg baconskiverne sprøde-på en tør pande og læg dem til afdrypning på
køkkenrulle.
Rist sandwichbrødet let og fordel æggesalaten på alle fire skiver.
Læg dem sammen to og to med salatblade og bacon imellem.
Del sandwichene diagonalt og sæt en tandstikker i hver.
Pasta med
avocado og bacon
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryseegnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
200 g pasta
4 skiver bacon
2 store tomat (i både uden kerner)
1 avocado (tern)
1 spsk citronsaft
2-spsk olie
1 fed hvidløg (knust)
frisk basilikum (fintsnittet)
salt og peber
*
Kog pastaen efter pakkens anvisning.
Steg bacon skiverne sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på
køkkenrulle.
Skær tomat kødet i tern eller strimler.
Vend dem sammen med avocado, citronsaft, olie, hvidløg, basilikum,
salt og peber.
Hæld pastaen på et dørslag og vend den straks sammen med
avocado-dressingen.
Anret i to dybe tallerkener, drys med knust bacon og server straks,
eller lad pastaen afkøle og server som pastasalat.
Spidskål med
bacon og krydderurter
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryseegnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#1 stort spidskål (eller 2 små)
150 g bacon (i tern)
150 g cherrytomater (halve)
salt og peber
hakkede krydderurter (fx persille, dild, mynte, basilikum, oregano)
Tilbehør: evt. brød eller pasta
*
Del spidskålen i 6 både og blancher dem 1-2 min. i kogende, letsaltet
vand.
Læg dem straks i iskoldt vand og lad dem dryppe godt af.
Steg bacontern gyldne på en stor, tør pande.
Læg kålen på panden og steg dem gyldne på alle sider.
Tilsæt cherry tomater og steg et par minutter mere.
Krydr med salt og peber og drys med krydderurter efter smag.
Server som selvstændig ret evt. med brød eller pasta eller som
tilbehør til kød eller fisk.
Fisk i baconsvøb
med nye grønsager
Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 12 min. Ikke fryseegnet. 2 personer.
Er du alene så halver portionen.
#
300 g fisk (uden skind og ben, fx torsk, havkat, havtaske, laks,
ørred, rødfisk)
1 citron (usprøjtet)
salt og friskkværnet peber
4-6 skiver bacon
1 dl fiske- eller hønsebouillon
1 dl kogefast cremefraiche (38%)
1 tsk lys saucejævner (eller majsstivelse)
1 bdt purløg
Tilbehør: små kartofler og nye grønsager
*
Tænd ovnen på 220 °C.
Del fisken i 2 stykker og krydr dem med citronskal, salt og peber.
Bank baconskiverne tyndt ud og læg dem omkring fiskestykkerne.
Læg dem med samlingerne nedad på en bageplade med bagepapir og sæt dem
i ovnen i 10-12 min. (afhængig af tykkelse).
Kog bouillon og cremefraiche igennem under omrøring.
Jævn saucen og tilsæt purløg.
Smag til med salt og peber.
Server fisken med kartofler, grønsager og sauce.
Bagte kartofler
med bacon og ost
Arbejdstid: 20 min. Stege/bagetid: 65 min. Fryseegnet. 2-4 personer.
#
2 bagekartofler
150 g bacon (i tern)
3 spsk fromage frais (eller cremefraiche)
2 spsk ost (revet)
1 bdt persille (eller purløg, hakket)
salt og peber
*
Prik kartoflerne med en kødnål og bag dem i ovnen ved 200 °C i ca. 1
time eller i mikroovnen ca. 10 min.
Steg bacontern gyldne og sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af
på køkkenrulle.
Tag kartoflerne ud af ovnen og halver dem på langs.
Skrab kartoffelmassen ud af skrællerne med en ske og mos det let med
en gaffel.
Tilsæt fromage frais/cremefraiche, revet ost, bacon og hakket persille
eller fintsnittet purløg.
Smag til med salt og peber og fyld mosen tilbage i skrællerne.
Gratiner dem under grillen i ovnen/mikroovnen og server som tilbehør eller
selvstændig ret.
TIPS: Tilsæt eventuelt ristede champignon eller stegte peberfrugttern.
Prøv at bruge tørsaltet bacon. Den er håndsaltet, tørret og røget og
indeholder dermed ikke så meget vand som "almindelig" bacon. Det
betyder, at det ikke svinder så meget under stegningen og sprutter heller ikke
på samme måde.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin