25 g spæk
2 lunser bacon, skåret i tern
8 perleløg
550 g lammekød, skåret i tern
1 fed hvidløg, knust
¼ kop hvedemel
3 ¾ kopper suppe/bouillon
bouquet garni
225 g tørrede bønner, sat i blød natten over
1 gulerod, snittet
1 stort løg, snittet
1 spsk tomatkoncentrat
1 spsk vineddike
1 spsk hakket persille, til pynt
Opvarm spækken i en gryde og tilsæt baconstykkerne (Gem flæskesværen til at stege bønnerne i) og perleløgene.
Når blandingen bliver brun fjernes den fra gryden.
I samme gryde, brun kødet og hæld halvdelen af fedtet fra, tilsæt hvidløg og hvedemel og rør rundt i 1 minut.
Tilsæt suppevandet og varm op til kogepunktet
Tilsæt krydderier og hæld overfladefedtet fra.
Tilsæt bouquet gami, og lad retten simre under låg i 1 ½ time.
Forvarm ovnen til 180°C.
Dræn bønnerne for vand og gem den overskydende væske.
Kom bønnerne i rent vand og varm op til kogepunktet.
Hæld vandet fra.
Kom bønnerne i et ovnfast fad med gulerod, løg, flæskesvær, tomatpasta og vineddike.
Tilsæt suppevandet og bag retten 1 time i ovnen.
Når bønnerne er bløde fjernes flæskesværene og retten krydres med salt og peber.
Mix kød og bønner og server retten drysset med persille.