Logo

Lammestuvning med bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g spæk
2 lunser bacon, skåret i tern
8 perleløg
550 g lammekød, skåret i tern
1 fed hvidløg, knust
¼ kop hvedemel
3 ¾ kopper suppe/bouillon
bouquet garni
225 g tørrede bønner, sat i blød natten over
1 gulerod, snittet
1 stort løg, snittet
1 spsk tomatkoncentrat
1 spsk vineddike
1 spsk hakket persille, til pynt

Opvarm spækken i en gryde og tilsæt baconstykkerne (Gem flæskesværen til at stege bønnerne i) og perleløgene.
Når blandingen bliver brun fjernes den fra gryden.

I samme gryde, brun kødet og hæld halvdelen af fedtet fra, tilsæt hvidløg og hvedemel og rør rundt i 1 minut.
Tilsæt suppevandet og varm op til kogepunktet
Tilsæt krydderier og hæld overfladefedtet fra.
Tilsæt bouquet gami, og lad retten simre under låg i 1 ½ time.

Forvarm ovnen til 180°C.
Dræn bønnerne for vand og gem den overskydende væske.
Kom bønnerne i rent vand og varm op til kogepunktet.
Hæld vandet fra.
Kom bønnerne i et ovnfast fad med gulerod, løg, flæskesvær, tomatpasta og vineddike.
Tilsæt suppevandet og bag retten 1 time i ovnen.
Når bønnerne er bløde fjernes flæskesværene og retten krydres med salt og peber.

Mix kød og bønner og server retten drysset med persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.899 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her