Kartoffelbåde:
5 store kartofler (ca. 1 kg)
1 tsk olivenolie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Ostedrys:
100 g Apetina i blok
2 spsk finthakket frisk persille
1 spsk tørret pebermynte
Salat:
1 tsk citronsaft
2 tsk olivenolie
3 tsk vand
3½ liter hovedsalat revet i grove stykker (ca. 350 g)
18 cherrytomater i halve (ca. 125 g)
15 sorte oliven uden sten - i kvarte
Lammekoteletter:
25 g smør
1 lille knust fed hvidløg
4 dobbelte lammekoteletter (ca. 500 g)
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
Kartoffelbåde: Vask kartoflerne godt og skær dem i både.
Kom kartoffelbådene i en skål, tilsæt olie og bland det godt.
Spred kartoflerne ud på en plade med bagepapir.
Sæt kartoffelbådene i kold ovn, indstil på 200°C og bag i ca. 45 min.
Vend i kartoflerne af og til.
Drys de færdigbagte kartoffelbåde med salt og peber.
Ostedrys: Lad osten dryppe godt af og mos den med en gaffel.
Vend persille og pebermynte i og anret det i en skål.
Salat: Pisk citronsaft, olie og vand sammen. Smag til.
Anret salat, tomater og oliven i et fad.
Lammekoteletter: Skær 3-4 snit i kanten af hver kotelet.
Lad smørret gyldne i en pande.
Tilsæt knust hvidløg og steg koteletterne ca. 4 min. på hver side.
Drys med salt og peber.
Ved serveringen: Hæld dressingen over salaten.
Fryseegnet: Nej