Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 7 -17 minutter
3 dl hønsebouillon
½ dl ketchup
½ dl tomatpure
1 lille løg, finthakket
1 stilk blegselleri, finthakket
½ dl portvin
2 spsk honning
1 spsk friskrevet ingefær
1 spsk HP sauce
1 spsk balsamicoeddike
1 spsk Worcestershire sauce
2 tsk chilipulver
2 tsk sennepspulver
2 tsk brun farin
8 lammekoteletter
A. Hæld hønsebouillon, ketchup, tomatpure, løg, selleri, portvin, honning, ingefær, HP sauce, balsamicoeddike, Worcestershire sauce, chili pulver, sennepspulver og farin i en kasserolle.
Bring det i kog og lad det simre uden låg i 1 time, mens du rører i det nu og da, til saucen er blevet tykkere.
Hæld saucen over i en foodprocessor eller blender og blend den, til den er jævn. Lad den køle af og stil den derefter i køleskabet, til den skal bruges.
Saucen kan laves op til 3 dage i forvejen, hvis den opbevares i køleskab.
B. Grill lammekoteletterne indirekte over middel varme.
De skal grilles 7-9 min. (røde), 10-13 min. (medium) eller 14-17 min. (gennemstegte).
Pensl begge sider med saucen de sidste 2 min. af stegetiden.
Tag koteletterne af grillen og lad dem hvile i 3-4 min.
Varm saucen, hvis der er noget tilbage, og server den sammen med koteletterne.