En temmelig sensationel kombination: stærke, krydrede koteletter, ledsaget af en blid, cremet myntekvark
1 fed hvidløg
3 spsk (oliven)olie
skal af ½ citron
½ tsk stødt chili.
200 g mager kvark
1 dl cremefraiche 9%
4 spsk mynte, hakket
salt, peber
1-2 tsk citronsaft
4 lammekoteletter med ben à ca. 75 g
Hvidløgsfed presses og blandes med 1 spsk olivenolie, afreven skal af ½ citron og ½ tsk stødt chili.
Kvark, cremefraiche 9% og hakket mynte røres sammen.
Smag cremen til med salt, peber og 1-2 tsk citronsaft.
4 lammekoteletter med ben krydres med salt og peber.
2 spsk olie varmes op.
Kødet svitses kraftigt i 3 minutter på hver side, pensles derefter med den krydrede olie og steges videre i 1 minut.
Serveres med kvarken.
--