1500 g lammekølle
Marinade:
½ flaske rødvin
1 spsk estragon
salt
peber
1 tsk rosenpaprika
1 tsk edelsüss paprika
3 løg
2 fed hvidløg
Desuden:
1 porre
3 gulerødder
1 persillerod
125 g røget bacon
20 g smør/margerine
1 spsk hvedemel
2 cl. cognac
salt
peber
paprika
persille
Kom rødvin, estragon, salt, peber og paprika i en skål med løgene, der er skåret i ringe og finthakket hvidløg. Læg kødet i marinaden og lad det stå tildækket natten over.
Næste dag renses resten af grønsagerne og snittes fint. Skær den røgede bacon i terninger, der ristes i en stor gryde, et ovnfast fad eller bradepanden. Brun køllen på alle sider. Kom grønsagerne ved og halvdelen af marinaden. Dæk fadet til og stil køllen i ovnen ved 200 C i 1 ½ time.
Når køllen er færdig, tages den ud og holdes varm.
Kog bradepanden af med resten af marinaden. Si stegeskyen over i en gryde og jævn den med en smørbolle. Tag gryden fra varmen og rør cognac i. Smag saucen til med salt, peber og paprika. Hak persillen fint og drys den i saucen ved serveringen.