1500 g lammekølle
1 fed hvidløg
lidt persille eller salvieblade
20 g smør
salt
peber
2 courgetter
1 løg
1 aubergine
1 peberfrugt
2 spsk olivenolie
1 ds flåede, hakkede tomater
presset hvidløg og herbes de Provence
Lammekøllen kan evt. udbenes først.
Stik små lommer i fedtlaget med en spids kniv, og kom rullede salvieblade eller små duske skyllet persille i.
Rør smør, hvidløg, salt og peber sammen og smør det på oversiden af køllen.
Læg den i et fad, brun den midt i ovnen ved 225º i 20 minutter, dæmp varmen til 170º og steg ca. 1 time.
Lad køllen trække i 20 minutter inden den skæres ud.
Rens alle grønsagerne, hak løgene fint
og skær de andre i store terninger.
Svits dem i olien til de begynder at falde lidt sammen.
Tilsæt tomater og krydderier, og lad det simre under låg 30-40 minutter.
Smag til.