Logo

Lammekølle med roquefort

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 kg lammekølle
1 tsk knust peber
1-2 tsk frisk timian (de små blade )
3 fed hvidløg i små snitter
50 g smør
¼ kg løg
5-6 dl hvidvin
400 g roquefort
500-600 g 18% cremefraiche
2-3 tsk salt

Salat:
2-3 store almindelige salathoveder
3-4 store rød/grønne peberfrugter

Dressing:
11/4 dl olivenolie
½ citron, saften heraf
hvidløg, knust
friske små timianblade
salt
peber

Hvidløgsfeddene stikkes i køllen som gnides med peber og timian derefter lægges køllen i et smurt ovnfast fad eller en bradepande og sættes i ovnen lidt under midten ved 250° ca. ½ time. I mellemtiden sauteres de snittede løg i smørret, og de kommes ved sammen med hvidvinen. Stegningen fortsættes endnu ½ time ved samme temperatur. Imens moses osten godt ud og røres lidt efter lidt med cremefraiche. Blandingen smøres over lammekøllen og fordeles omkring den i hvidvinsskyen. Salt kan drysses på nu. Så steges der videre ved 200-225° ca. 20 minutter, til oste-cremefraiche-massen er blevet brun. Herefter må køllen gerne stå og "hygge" sig 15-20 minutter i en slukket ovn, til gæsterne er kommet. Serveres med grovbrød bagt af hvedemel tilsat lidt grahamsmel og lidt fuldkornshvedemel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.701 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her