3 kg lammekølle
1 tsk knust peber
1-2 tsk frisk timian (de små blade )
3 fed hvidløg i små snitter
50 g smør
¼ kg løg
5-6 dl hvidvin
400 g roquefort
500-600 g 18% cremefraiche
2-3 tsk salt
Salat:
2-3 store almindelige salathoveder
3-4 store rød/grønne peberfrugter
Dressing:
11/4 dl olivenolie
½ citron, saften heraf
hvidløg, knust
friske små timianblade
salt
peber
Hvidløgsfeddene stikkes i køllen som gnides med peber og timian derefter lægges køllen i et smurt ovnfast fad eller en bradepande og sættes i ovnen lidt under midten ved 250° ca. ½ time. I mellemtiden sauteres de snittede løg i smørret, og de kommes ved sammen med hvidvinen. Stegningen fortsættes endnu ½ time ved samme temperatur. Imens moses osten godt ud og røres lidt efter lidt med cremefraiche. Blandingen smøres over lammekøllen og fordeles omkring den i hvidvinsskyen. Salt kan drysses på nu. Så steges der videre ved 200-225° ca. 20 minutter, til oste-cremefraiche-massen er blevet brun. Herefter må køllen gerne stå og "hygge" sig 15-20 minutter i en slukket ovn, til gæsterne er kommet. Serveres med grovbrød bagt af hvedemel tilsat lidt grahamsmel og lidt fuldkornshvedemel.