Lammekød og tzatziki er altid godt sammen – specielt også
når det er rødbedetzatziki. Her med Perlespeltsalat til. Og desserten: Til en
god middag hører sig også en lækker italiensk dessert. Italienerne kan andet og
mere end at lave pasta, pizza og kaffe, de er nemlig mestre i at lave kager...
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 1 time og 30 min. Kødet er fryseegnet. 4 personer
Lammekølle med rødbedetzatziki og perlespelt
#
1 lammekølle (uden
nøgleben)
salt og friskkværnet
peber
Rødbedetzatziki:
500 g rødbeder
(skrællede, revne)
400 g græsk yoghurt
2 fed hvidløg
(knust)
Perlespeltsalat:
2 dl perlespelt
(eller forkogte, hele korn)
3 dl vand
½ tsk groft salt
2 spsk rødløg
(hakkede)
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
2 store håndfulde
bredbladet persille (hakket)
salt og peber
Tilbehør: citron
Pynt: bredbladet
persille
*
Krydr lammekøllen
med salt og peber og brun den i ovnen i ca. 15 min. ved 250 °C.
Skru ovnen ned til
175 °C og steg ca. 1 time og 15 min.
RØDBEDETZATZIKI:
Bland yoghurt med hvidløg, krydr med salt og peber og vend sammen med rødbede.
PERLESPELTSALAT:
Skyl speltkernerne i koldt vand.
Kog dem ca. 20 min.
i letsaltet vand, til de er møre.
Lad dem dryppe af og
blive kolde.
Bland med løg, olie,
citronsaft og persille og smag til med salt og peber.
Der er flere måder
at udskære en lammekølle på: Hold fx fast i skankebenet og læg køllen med den
runde muskel opad.
Skær vandrette
skiver parallelt med benet.
På denne måde få du
store skiver, der bliver mindre og mindre gennemstegte, jo tættere du kommer
ind til lårbenet.
Server lammekøllen
med de to salater.
Italiensk dessertkage med mandler
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: et par timer Ikke fryseegnet. (12-14 stykker)
#
100 g tvebakker
100 g amaretti
(italienske makroner)
100 g smør (smeltet)
5 blade husblas
1 usprøjtet citron
(saft)
3 pasteuriserede
æggeblommer
125 g brun farin
300 g mascarpone
(italiensk flødeost)
300 g kvark eller
fromage frais
½ stang vanilje
3 pasteuriserede
æggehvider (stiftpiskede)
Pynt: ca. 75 g
mandelflager
*
Knus tvebakker og amaretti.
Bland dem med
smeltet smør.
Læg dem i bunden af
en springform eller en lagkagering (ca. 25 cm i diameter).
Læg husblassen i
koldt vand i 2-3 min.
Knug vandet ud og
smelt husblassen sammen med citronsaft i en skål over vandbad.
Pisk æggeblommer
skummende med brun farin.
Rør mascarponen
sammen med kvark.
Flæk vanilje-stangen
og kom kornene i osteblandingen.
Rør den smeltede
husblas i blandingen i en tynd stråle.
Vend æggeskummet og
derefter de piskede æggehvider i.
Hæld cremen i
springformen og lad kagen stivne et par timer i køleskab.
Pynt med
mandelflager.
Se flere 2-retters menuer her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin