1 lammekølle (1,4 kg)
2 fedhvidløg
2 tsk tørret timian
2 kg kartofler
4 rødløg
50 g smør
3 småpastinak
½ kg rosenkål
2 tsk tørret timian
Gnid lammekøllen med presset hvidløg, timian, 2 tsk salt og ½ tsk peber. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både på langs. Skyl dem og dup dem tørre med et viskestykke.
Del rødløgene i 6-8 både.
Smelt smørret og pensl en bradepande. Bland resten af smørret med timian og 2 tsk salt og ½ tsk peber. Vend halvdelen af smørret med kartofler og rødløg og fordel det i bradepanden.
Læg lammekøllen på en rist over bradepanden og steg lammekølle og kartofler/løg 1 time ved 180ºC.
Skær pastinakker i 4 dele og dernæst i grove skiver. Rens rosenkålene, er de store kan de evt. deles. Bring 2 l vand og 1 spsk salt i kog og kog rosenkål og pastinakker heri i 5 min. Vend grønsagerne med resten af det smeltede smør.
Fordel grønsagerne over kartofler og løg og sæt det ovnen sammen med kødet i yderligere 15 min.
Tag lammekøllen ud (et stegetermometer skal vise 65ºC, hvis man ønsker rosastegt kød),og lad den hvile 15 min. før den skæres ud.
Tips:Bruger man en frossen lammekølle er det vigtigt, at den er optøet langsomt i køleskab.
Den må gerne stå 1 time ved stuetemperatur, inden den skal steges. Rosenkål, pastinak og kartofler er en god vinterkombination, både til frikassé og som her til ovnstegte grønsager.