1,5 kg udbenet lammekølle
1 hel hvidløg
50 g smuttede mandler
2 kviste timian
2 duske persille
4 dl hønse- eller kalvebouillon
1 dl piskefløde
Ovnbagte krydder kartofler:
1 kg små skrubbede eller skrællede kartofler
10 soltørrede tomater
½ dl olivenolie
½ dl frisk hakket timian
Ovnbagte peberfrugter:
3 peberfrugter, gerne forskellige farver
4 kryddertomater i skiver
¼ dl frisk hakket timian
4 tsk olivenolie
Lammekøllen fyldes med hele fed hvidløg, mandler og krydderurter. Brun kødet i ovnen ved 225°C i 15 minutter, krydr med salt og peber og kom bouillon i bunden af bradepanden.
Steg lammekøllen færdig ved 175°C ca. 1 time og 15 minutter.
Giv de soltørrede tomater et let opkog og hak dem fint.
Bland kartofler, tomater, olivenolie, timian, salt og peber godt, og kom det i et ovnfast fad.
Skær peberfrugterne i store tern (1/8 dele), læg en skive tomat på hver, krydr med timian, salt og peber og dryp med olivenolie og kom dem i et ovnfast fad.
Bag kartofler og peberfrugt ca. 1 time ved 175°C.
Pil fyldet ud af lammekøllen og lad den hvile tildækket i 20 minutter.
Si skyen og lad den koge 10 minutter for svag varme sammen med finthakkede mandler og hvidløg fra lammekøllen.
Krydderurterne kasseres.
Kom piskefløde ved, kog op og smag til med salt og peber.
Skær lammekøllen i tynde skiver og server dem sammen med ovnbagte kartofler, peberfrugter og sauce.