1 lammekølle ca. 1 ½ kg
3 spsk persille
2 tsk salt
1 kg kartofler
3 dl bouillon
3 skiver franskbrød revet som krumme
3 fed presset hvidløg
4 spsk hakket persille
30 g smør
Køllen udbenes helt eller delvist.
Køllen fyldes med persille og lukkes med et par kødspid.
Lammekøllen gnides med salt.
Kartoflerne skæres i tynde skiver, der lægges taglagt i et ovnfast fad eller lille bradepande.
Bouillon hældes ved, og lammekøllen lægges på kartoflerne.
Stilles i ovnen ca. 45 min ved 160°C.
Franskbrødskrumme, hvidløg, citronsaft, persille og margarine røres sammen og smøres på kødet.
Stilles atter i ovnen ca. 45 min. ved 160°C.
Køllen trækker i ca. 20 min. indpakket i folie, inden den skæres i skiver.
Server kartoflerne til sammen med et groft brød f ex brydebrød og evt. grønsager som broccoli og citronskiver.