1 ½ kg lammekølle med ben
1 fed hvidløg
½ tsk st. nelliker
1 tsk salt
peber
2 appelsiner
300 g løg
1 dl vand
Sauce:
1 dl hvidvin
2 appelsiner
salt og peber
Lammekøllen gnides med hvidløg, nelliker, salt og peber og lægges i en lille bradepande.
Appelsinerne vaskes, den gule skal rives og smøres på lammekøllen. Appelsinerne presses, og saften hældes ved. Løgene pilles, skæres i både og lægges i bradepanden. Vand hældes ved.
Stilles i ovnen 1 ½ - 1 ¾ time ved 160ºC afhængig af hvor rosa man ønsker kødet.
Køllen pakkes i folie og hviler i ca. 20 min.
Stegeskyen med løg hældes i en gryde og skummes for fedt. Appelsinerne pilles, skæres i meget tynde både og kommes i gryden sammen med hvidvin.
Småkoger 3-4 min. og smages til med slat og peber.
Tips:De 2 appelsiner kan erstattes af 1 citron.