1 lammekølle med ben (ca. 1 ½ kg)
2 fed hvidløg
1 tsk rosmarin
1 tsk timian
1 tsk salt
Sauce:
8 – 10 fed hvidløg
1 dl vand
1 dl fløde
1 tsk majsstivelse
salt og peber
Lammekøllen spækkes med små stykker hvidløg og gnides med krydderier og salt.
Køllen lægges i en lille bradepande og brunes ca. 15 minutter ved 225ºC.
Hvidvin hældes ved, og lammekøllen steger videre i ca. 1 ¼ – 1 ½ time ved ca. 180ºC (afhængig af hvor rosa man ønsker kødet)
Køllen pakkes i alufolie og hviler ca. 10 minutter.
Stegeskyen hældes i en gryde.
Hvidløgsfeddene pilles og kommes i en lille gryde med kogende vand.
Koger i ca. 1 minut og hældes derefter til afdrypning i en sigte.
Det lille opkog mildner hvidløgets smag.
Hvidløgsfeddene hakkes fint og kommes i stegeskyen sammen med 1 dl vand.
Saucen varmes igennem og jævnes med fløde og majsstivelse.
Smages til med salt og peber.