2 ½ kg melede kartofler i store tern
500 g rødløg i både
100 g friskhakket, bredbladet persille med stilk
1 ½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
71/2 dl grønsagsbouillon
2 udbenede, snørede lammekøller (a ca. 1,2 kg)
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
450 g HØNG HimmelBlå i mindre stykker
Pynt:
Friskhakket persille.
Fordel kartofler, løg og persille i en bradepande (ca. 3x35x40 cm.).
Drys med salt og peber og hæld bouillon ved.
Drys lammekøllerne med salt og peber.
Læg køllerne på en rist oven på kartoflerne.
Steg retten nederst i ovnen.
Sæt køllerne og kartoffelblandingen i kold ovn.
Indstil på 150 º og steg i ca. 2 timer og 15 min.
Tag lammekøllerne ud, og lad dem hvile tildækket i ca. 30 minutter.
Skru op for ovnen til 250º.
Vend forsigtigt rundt i kartoflerne og fordel osten herpå.
Steg kartoflerne færdige nederst i ovnen i ca. 30 minutter