800 g udbenet lammebov
¾ liter vand
1 tsk salt
4 peberkorn
1 laurbærblad
½ citron
2 gulerødder
1 porre
1 spsk majsstivelse
½ dl fløde
1 spsk citronsaft
salt og peber
Lammeboven lægges i en lille gryde og vand hældes ved, så det dækker. Boven bringes i kog og skummes. Salt, peber og laurbærblad tilsættes. Citronen skrælles tyndt og skrællen kommes i gryden sammen med gulerødder og porre skåret i mindre stykker.
Lammeboven småkoger under låg i 1-1 ¼ time, til den er mør. Boven tages op og pakkes i folie, så den holder sig varm.
Suppen sies og koges ind uden låg, til ca. halvdelen er tilbage. Jævnes med majsstivelse udrørt i fløde og smages til med citronsaft, salt og peber.
Boven skæres i skiver og serveres med saucen.
Tips:Saucen kan tilsættes klippet dild.