400 g magert hakket lammekød eller blandet hakket okse- og svinekød
½ tsk blandede krydderurter
1 knsp.chilipulver
2 ananasskiver fra dåse i egen saft
2 dl ananassaft
1 spsk citronsaft
½ tsk sukker
Lidt sojasauce
1 ½ tsk Maizena
salt
peber
Bland det hakkede kød, krydderurter og chili i en skål.
Lad ananasringene dryppe af, gem saften.
Del hver ananasring i seks stykker og lav 12 bøffer af farsen.
Bank dem let flade og læg et stykke ananas midt på og pak det ind i hver bøf.
Brun kødbollerne uden ekstra fedt på begge sider i en slip-let pande.
Hæld ananassaft og citronsaft i en stor kasserolle, kom kødbollerne i og lad dem småstege 12-15 minutter under låg. Tag kødet op og hold det varmt.
Smag fonden til med sukker og sojasauce.
Tilsæt Maizena rørt med lidt vand.
Kog saucen op under omrøring, smag til med salt og peber og hæld den over kødbollerne.