800 g kartofler
3 løg
2 ½ tsk salt
4 stor e fed hvidløg
2 dl kød eller grønsagsbouillon
1 kg dobbelt lammeryg eller lammebov
2-3 spsk frisk basilikum eller 1 spsk tørret
1 dl groft hakket persille
Skræl kartofler og løg.
Skær begge dele i skiver og læg dem lagvis i et smurt ovnfast fad.
drys med halvdelen af saltet
Pil de 4 fed hvidløg.
Hak dem groft og drys dem over kartoflerne.
Hæld bouillonen over.
Gnid kødet med resten af saltet og læg det oven på kartofler og løg.
Hak basilikummen fint og drys den over kødet.
Brun kødet ved 225 º i ca. 15 min.
Skru ned til 175 º og steg kødet videre i ca 1 time.
Lad stegen hvile under alufolie i 15 min.
Læg kødet på et skærebræt og skær det løs fra benene.
Skær kødet i skiver .
Læg skiver ne oven på kartoflerne og drys med hakket persille.
Serveres straks.