1 stk laksefilet på ca 400 g
400 g forskellige rensede rodfrugter fx selleri, gulerod, pastinak, persillerod
2 citroner
½ bundt dild
50 g smør
½ dl piskefløde
Skær rodfrugterne i pæne ens tern, damp dem møre i letsaltet vand, tilsæt citronsaft. Kog op og rør smørret i og lad det tykne.
Tilsæt piskefløden og den hakkede dild og smag til med salt og peber.
Del den optøede laksefileten i passende stykker og krydr fisken med salt og peber
Ovn: Damp laksefilet i lidt vand eller hvidvin (overdækket) i forvarmet ovn ved 180°C i ca. 15-18 minutter.
Pande: fjern evt. skindet og steg fisken i varmt fedtstof i ca. 3 minutter på hver side, indtil den er gyldenbrun.
Anret laksen på de varme rodfrugter og server med kartofler.
Alternativt steges fisken kun på skindsiden med alufolie over og noget tungt (fx en ildfast skål) ovenpå - steg indtil fisken er gennemstegt/skifter farve - ca. 5-6 min. Nu er den sprød og lækker.