Prøv nogle thai-inspirerede spyd med en lækker peanutsauce.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Ovntid: 10 min.
#
600 g kyllingebryst
16 træspid
1 bundt frisk koriander
Marinade:
2 fed hvidløg
4 spsk olie
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
2 tsk brun farin
1 tsk sambal oelek
Peanutsauce:
½ dl
peanutbutter
2-3 spsk
sojasauce
1 lime
(saft)
½ dl kokosmælk 1 fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
½ rød chili
Tilbehør: nudler eller ris
*
Skær kødet i stykker på ca. 3x3 cm.
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
Rør dem sammen med resten af ingredienserne til marinaden.
Vend kødet i marinaden, og lad det trække i 30 min. på
køkkenbordet eller i 3-12 timer i køleskab.
Sæt kødet på træspid, og læg dem på en bageplade med
bagepapir.
Steg dem i ovnen ved 250 °C i 8-10 min.
Blend peanutbutter sammen med soja, limesaft og kokosmælk,
og smag til med knust hvidløg, revet ingefær og finthakket chili.
Anret kyllingespiddene på et fad med frisk koriander, og giv
peanut sauce og kogte nudler eller ris til.
TIPS: Server gerne med en frisk og fyldig salat af fintsnittet
spidskål, fintsnittet fennikel og stykker af pomelo. Vend salaten med en
olie/citron dressing, og drys med saltede peanuts og friske korianderblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin