Logo

Kyllingespid med urter og sataysauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingespid med urter og sataysauce

 

Prøv nogle thai-inspirerede spyd med en lækker peanutsauce.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Ovntid: 10 min.

 

#

600 g kyllingebryst

16 træspid

1 bundt frisk koriander

 

Marinade:

2 fed hvidløg

4 spsk olie

1 tsk stødt spidskommen

2 tsk stødt koriander

2 tsk brun farin

1 tsk sambal oelek

 

Peanutsauce:

½ dl peanutbutter

2-3 spsk sojasauce

1 lime (saft)

½ dl kokosmælk 1 fed hvidløg

1 spsk revet ingefær

½ rød chili

 

Tilbehør: nudler eller ris

*

Skær kødet i stykker på ca. 3x3 cm.

Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.

Rør dem sammen med resten af ingredienserne til marinaden.

 

Vend kødet i marinaden, og lad det trække i 30 min. på køkkenbordet eller i 3-12 timer i køleskab.

Sæt kødet på træspid, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Steg dem i ovnen ved 250 °C i 8-10 min.

 

Blend peanutbutter sammen med soja, limesaft og kokosmælk, og smag til med knust hvidløg, revet ingefær og finthakket chili.

 

Anret kyllingespiddene på et fad med frisk koriander, og giv peanut sauce og kogte nudler eller ris til.

 

TIPS: Server gerne med en frisk og fyldig salat af fintsnittet spidskål, fintsnittet fennikel og stykker af pomelo. Vend salaten med en olie/citron dressing, og drys med saltede peanuts og friske korianderblade.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.227 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her