En herlig opskrift på en let frokost eller til festen. Det
er let at gange opskriften op, alt efter hvor mange gæster du har inviteret. Enkle
og lette at lave.
• Sennep bidrager med meget smag uden at tilføje kalorier.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 12 spid.
# Råvarer til Kyllingespid til festen:
4 kyllingebryster cl 125 g
2 tsk sesamolie
smør eller olie til pladen
2 dl letmælks-yoghurt
naturel
½ dl mager
cremefraiche
½ dl dijon sennep
¼ tsk friskkværnet sort peber
DESUDEN:
12 grillspid af træ
* Fremgangsmåde:
1 Fjern eventuelle hinder fra kyllingebrysterne og skær
kødet i 1 cm brede strimler.
2 Vend kyllingestrimlerne i sesamolien og sæt dem pa spid
som har trukket i vand og lidt olie. Sno kødet let når det trækkes på, så der
dannes et zig-zag-mønster.
3 Tænd for ovnens grill og smør en plade med lidt fedtstof.
Læg spiddene på pladen og grill dem 10 cm fra varmen i 4-5
min. på hver side til kyllingen er gennemgrillet og fint gylden.
4 Pisk yoghurt, cremefraiche og sennep sammen.
Smag til med lidt peber.
Server saucen sammen med kyllingespiddene.
Tips & råd
Hinderne på kødet fjernes eftersom de får kødet til at
trække sig sammen når det tilberedes. Stik knivens spids ind under hinden og
snit forsigtigt.
Lad træspiddene trække i varmt vand og et par dråber olie i
ca. 10 min.
Vandet gør at spiddene ikke antændes og olien gør at kødet
er let at få på og af spiddet.
FRYSNING: Frys hverken kyllingespid eller sauce.
Saucen skiller og bliver tynd og kyllingen bliver blød og
smuldrende i konsistensen.
PR. SPID: Energi: Kcal 66 = kJ 277
Kulhydrat 1 g Protein 11 g Fedt 2 g (27%) Fibre 0 g