Kyllinger i flødepeberrod
2 friskslagtede kyllinger
salt
1 suppevisk
1 løg
2-3 hele nelliker
2 spsk smør eller margarine
3-3½ spsk hvedemel
4 spsk reven peberrod
sukker
eddike
2 æggeblommer
1 dl piskefløde
klippet karse
Tilbehør: kogte kartofler eller brød
*
Rens kyllingerne og læg dem i en gryde med 1½-2 l vand samt salt.
Bring det i kog og skum.
Tilsæt suppevisk og løg, der er spækket med de hele nelliker.
Læg låg over og lad kyllingerne koge ganske svagt i 50-60 minutter.
Tag dem op og kog suppen ind.
Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd med så meget kogende, siet suppe, at der dannes en ret tynd sauce.
Kog den et par minutter og tilsæt reven peberrod.
Smag til med sukker og eddike.
Del kyllingerne i hver 4 stykker og varm dem på panden eller i ovnen.
Tag dem op i varmt fad, mens saucen legeres med æggeblommer og fløde.
Hæld den over kyllingerne og drys med klippet karse.
Server kogte kartofler eller brød til.
Frugt i rødvinsgelé
7 blade husblas
3 spsk sukker
5 dl rødvin
saft af ½ citron
750 g frugt: jordbær, cantaloupe melon, blåbær og et drys mynte eller andre lækre frugter
Tilbehør: Vaniljecreme - se Tillæg
*
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kog 3 spsk sukker op med 6 spsk vand og afkøl det lidt, inden husblassen smeltes heri.
Bland vinen med citronsaft og tilsæt den smeltede husblas.
Skræl melonen og fjern kærnerne.
Skær den i små firkanter og bland dem i vinen, når denne begynder at stivne.
Fyld det i en skål eller form, der er smurt med en anelse neutral olie.
Lad det blive stift i køleskabet, og vend geleen ud på serveringsfadet.
Server vaniljecreme til.