Mørt kyllingebryst med aromatisk mynte og en mild og fin
sauce. En let lavet ret som passer fint til en sommermiddag.
• Kyllingebryst indeholder fa kalorier og meget lidt fedt •
Mynte er rigt på æteriske olier og hjælper til at spare på saltet.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kyllingefilet med mynte:
4 kyllingebryster a ca. 125 g
½ spsk hvedemel
1 appelsin
½ bundt frisk mynte
2 spsk olie
salt og hvid peber
2 spsk halvtør sherry
2 dl hønsebouillon
1 spsk friskpresset citronsaft
* Fremgangsmåde:
1 Dup kyllingefileterne tørre. Drys melet over.
2 Halver og pres appelsinen.
Skyl mynten, nip bladene af og hak dem fint.
Sæt ovnen på 50 °C.
3 Opvarm olien på en pande og steg kyllingebrysterne ved
jævn varme, ca. 4 min. på hver side.
Læg kyllingen i et ovnfast fad.
Drys med salt og peber og dæk med folie.
Sæt dem i ovnen, så de holder sig varme.
4 Hæld sherry, hønsebouillon, appelsin- og citronsaft på
panden.
Bring saucen i kog. Rør godt rundt, så du får smagen fra kyllingen
med.
5 Rør mynten i saucen og smag til med salt og peber.
Tag kyllingebrysterne ud af ovnen og læg dem i saucen.
Dæk med låg og lad det simre ca. 10 min.
Server med en bladsalat, groft hvidt brød og skivet grøn
eller gul squash stegt i olie.
Tips & råd
Ryst stegepanden med den kogende sauce kraftigt eller rør
rundt, så stegeresterne fra kyllingen løsner sig og giver smag til saucen.
Opvarm tallerkenerne ved 50 °C i ovnen.
Hvis du bruger varme tallerkener, bliver kylling og sauce
ikke koldt inden serveringen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 196 = kJ 823
Kulhydrat 2 g Protein 29 g Fedt 8 g (37%) Fibre 0 g