#
2 stk kyllingebryst
smør
salt, peber
hvidløg
2 store bagekartofler
2-3 gulerødder
1 spsk olie
mexicansk grillkrydderi
paprika, salt, pebermix
150 gram blandede svampe (fx. østershat - shitake og champignon)
et lille løg
en klat smør
2,5 dl fløde 9%
*
Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i 1/2x1/2 cm tern.
Skylles godt i koldt vand i et dørslag og tørres grundigt i et rent viskestykke.
I en almindelig frysepose blandes olie, salt og krydderier.
Grønsagerne kommes i og posen lukkes til.
Vend og "ælt" posen med den ene hånd til indholdet er dækket af olieblandingen.
Spred indholdet af posen i et jævnt lag i et ovnfast fad og bag ved 200°C varmluft (eller 225°C ved almindelig varme) i ca. 40 minutter.
Vend jævnligt rundt i grøntsagerne, så de ikke brænder på og bliver jænvt sprøde.
Imens renses svampene for jord og skæres i stykker efter smag.
Løget hakkes fint og svitses i smørret på en middelvarm pande.
Tilsæt svampene og svits til væden er fordampet.
Tilsæt fløde, salt og peber og småkog til saucen har den konsistens du ønsker.
Smag eventuelt til med salt og peber.
Kyllingebrysterne duppes tørre med køkkenrulle og gnides med et overskåret hvidløgsfed.
Drys godt med salt og peber.
Steg brysterne i smør på panden ca. 6 minutter på hver side.