1 kg kylling, 1 stor
enebærkviste
salt
sort peber
1 ½ tsk rosmarin
smør
Sauce:
lidt bouillon
250 g kantareller eller champignoner
smør
1 løg
persille
salt
peber
Kyllingen tør op.
En jerngryde fyldes halvt op med enebærkviste og sætte på en rist på nederste rille ind i en varm ovn 175 º.
Imens parteres kyllingen ud i 4-6 stykker, der med salt, peber og rosmarin letbrunes i smør på en stegepande, og derefter lægges kyllingestykkerne med skindsiden opad oven på enebærrene.
Et låg lægges over gryden, og ved 225º på nederste rille letsteger kyllingestykkerne i 35 min. til de er møre.
Stegepanden, som kyllingen blev brunet i , koger af med bouillon og evt. lidt piskefløde.
Imens ordens svampene, væden fra dåse svampene hældes fra og anvendes ikke.
Svampene hakkes let og steger i nogle minutter i lidt smør med lidt finthakket løg og smages til med salt, peber og klippet persille.
De varme kyllingestykker anrettes i et fad, stegeskyen fra panden hældes over og svampene anrettes ved siden af.