1 kylling på ca. 1.5 kg
½ citron
salt og peber
2 spsk olie
1 spsk vineddike
1 tsk brun farin
1 spsk soyasauce
Sauce:
2 spsk soyasauce
2 spsk vineddike
2 spsk sherry
2 spsk olie
2 fed knust hvidløg
2 tsk finthakket frisk ingefær
2 tsk brun farin
Skær kyllingen igennem brystbenet, så den kan åbnes, og fold den ud. Pisk citronsaft med salt, peber, olie, vineddike, brun farin og soyasauce. Læg kyllingen i marinaden - den skal trække et par timer, gerne en nat. Vend den af og til undervejs.
Læg kyllingen med skindsiden nedad på grillristen i ovnen og grill den i 10 min.
Vend den og grill skindsiden i 10 min.
Slå over på almindelig ovnvarme 225°C og lad den stege videre i 14 min. Rør alle ingredienser til saucen sammen.
Server saucen til kyllingen sammen med pebret salat.